Discussion Diskuzní koutek

Discussion in 'Česká a Slovenská sekce' started by Azachiel_de_Morgen, Aug 30, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. JEKAJE

    JEKAJE Junior Expert

    Už jsem tu psal nějaký čas dozadu a ki84 taky, že jsou tady velký náznaky toho, kam ta hra směřuje a jaký s ní má BP plány. To je všechno domněnka, ale aspoň potvrzená něčím, s čím jsem se v posledních měsících v souvislosti s DSO vídal. Takže si za tou domněnkou stojím, neříkám ale, že mám pravdu. Důležitá věc je, že opravdu nemusíte být proroci abyste viděli, že se "něco" děje. Nemyslím si, že to jak hra teď vypadá je ukazatel jejich dobré práce. :D A že to dělají pro zisk, a že ho ještě pořád aspoň jim dostačující mají? Jako dokud budou lidi platit za brak, tak holt mít budou.
     
  2. Borošar

    Borošar Forum Connoisseur

    Můžeš mi vysvětlit, komu to pomůže?
    Všichni tu víme, že se za čas servery vypnou... ale k čemu je dobré to tu neustále opakovat?

    To je jako bys nonstop všem říkal: Jednoho dne umřete! Já Vám říkám, že fakt umřete... vy nechcete pochopit, že jednou budete mrtví, ale až budete mrtví, tak já se budu smát, že já vám to říkal....
    A my Ti stále opakujeme, že víme, že umřeme, ale dokud žijeme, tak si to hodláme užít...
     
    Warodzilla, micuna13 and Gauthor like this.
  3. Květ1nka

    Květ1nka Someday Author

    Jo jo, konečně to někdo pochopil. :) Dokud jim bude hra vydělávat, dělají to dobře. Chceme změnu? Přestaňme platit. Na to určitě BP uslyší. Ne na "nářky" na fóru.

    Ki, jenže ty asi žiješ v jiném herním světě. Pořád se oháníš eventama a odchodem hráčů. Já nikde tyto problémy nevidím. Ano, hráči odchází, ale i přichází. Někdo odejde od nás z gildy, ihned je několik nových zájemců o vstup. Pořád mi někdo říká, že se jeho kamarád vrátil zase do hry atd..
     
    Last edited: Nov 20, 2019
  4. ki84

    ki84 Advanced

    Uffff. Napriek vsetkemu som mal o tebe vyssiu mienku. Absolutne vytrhnute z kontextu toho co som dnes pisal a prekrutene. Neprekvapuje, naopak. Toto co si zo seba dostala su uz fakt tak strasne ultimatne nezmysly, ze niet viac co by som k tomu dodal.

    Kvetinka, nuz zjavne sa nedohoneme. Len mi prosim este ukaz, kde som napisal, ze ste do Stok vsetci nasypali plno penazi. Nikde. Bud si nepochopil co som pisal s odkazom na Stoky alebo a to je ovela pravdepodobnejsie zase umyselne vlozil cloveku do textu to co nenapisal Ale ze vas to casom caka, to je ina kava. Priplatite si viac. Na margo novych hracov za starych do vasej ally. Zjavne do uvahy vobec neberies moznost mensieho poctu naozaj dobrych a fungujuc aliancii, co ta vasa podla vsetkeho je a co uz same by ztacilo aby ste ako aliancia nemali mozno az do sameho konca mat problem s clenmi a teda to moze znacne skreslovat skutocny stav veci. Ostatne uz komentovat nejdem, fakt to nema cenu.

    Mna uz ale tieto vase naozaj ubohe prekrucania textov, vymyslanie si toho co vobec neodznelo, nebavia. Forum je vase. Vlastne aj hra :D :D

    posledný edit : naozaj si to nemyslel na mňa? Tak prečo si to potom písal v časti textu venovanej priamo mne, v jednotnom čísle a nakoniec celú tu pasáž dodatočne zo svojho príspevku aj tak vymazal? Čo koniec koncov vidieť aj z toho, že kedy si príspevok napísal, kedy reakciu ja a kedy si ho potom upravil a napísal ďalší príspevok. A mám potom veriť že to tvoje prepáč je úprimne myslené a nie len pro forma, niečo pre chrumkavosť na fóre? To vás až tak veľmi baví to pokrytectvo, klamanie, prekrúcanie a vymýšľanie? Koľko máte rokov? Smutné, naozaj smutné :(.
     
    Last edited: Nov 20, 2019
  5. Květ1nka

    Květ1nka Someday Author

    Ki, neřekl si že jsme nasypali do hry peníze. To si špatně pochopil. Nebylo to přímo na tebe. Bylo to cíleno na to, jak tu pořád pár lidí píše, že nás BP nutí do hry investovat další a další peníze. Já tvrdím, že znám hodně hráčů, co dodělají všechny eventy i bez investic. Nic víc, nic míň. Že sis to vztáhl jen na sebe, za to už nemůžu. Promiň.
     
  6. jackoneill1976

    jackoneill1976 Forum Veteran

    Dlouho jsem se tak nenasmál... Svatá pravda co píšeš. Vlastní zkušenosti... Právě proto jsem zanevrel na skupinovou hru... Milion lidí píše,v životě jsem je nepotkal ale píše jak kdyby to byl můj brácha...nebo přijde do skupiny když mám dobrou náladu a vezmu random..nepozdravi,nic....jen sbírá drop když sleze z koně...
     
    setoneto likes this.
  7. Když jsi o tom přesvědčen.. vyvracet ti to nebudu...nemělo by to význam.
    Pěkný den.
     
  8. jackoneill1976

    jackoneill1976 Forum Veteran

    Q8 inf3 ani neseženu poskoka na skupinovou LB... Ja totiž na m2 nezabijim strážce a oni neprejdou..co inf3,kolikrat ani fatal nedavaj s 20k hp... ani je nenapadne za 58 goldu vylepšit hp...:) pak mi napíše v lepším případě "noob group" a sám vypadne nebo sbírá co mu zbyde (a já mám skupinovy body sám za sebe)
     
  9. Pykuška

    Pykuška Forum Greenhorn

    Ahojte.Bylo by možné zde vytvořit vlákno,kde by lidé mohli nerušeně diskutovat o tom,kdo má pravdu a kdo ne?Kam směřuje BP,kdo komu,co a za co a blabla věci?Po delší době si občas zahraju a čekám,zda-li mě to chytne.Podívám se na forum,a že by tu byla konstruktivní debata o něčem,tak to ne.Dál než deset stránek nepojedu.Nejsem na ničí straně a je mi to vzadu,ale hledat tu v tom spamu nemá smysl.Nemám konkrétní dotaz,jen jsem čekal,že se tu dozvím něco,na co by mě nenapadlo se zeptat.Necelý tucte lidí,mějte se tu.Nemyšleno zle
     
    micuna13, Dualaction and Warodzilla like this.
  10. Warodzilla

    Warodzilla Junior Expert

    Ki, pises tady celkem rozumne argumenty. Maji hlavu i patu a je fajn, ze je tu i ta druha strana mince, ktera se ozyva. Nicmene ocividne uz Ti pomalu dochazi vety a nevis uz kudy kam, ale ne snad proto, ze by Te tu lidi nechapali, nebo si neumeli dat dohromady Tve nazory. Spis to vypada jako obycejne hrani se slovicky mezi Tebou, par priznivci a ostatnimi. Opakovani je matka moudrosti. To so tu pises ted, tu nespokojenost, ta tu byla urcite i pred lety a pokud bude Draken pokracovat, bude tu i nadale. Vzdy se neco najde. Nicmene Te vidim jako chlapce, co uz je vycerpany z dlouholeteho manzelstvi. To se proste stava, ze neco, k cemu si kdysi citil neco vic, uz proste necitis. Nebavi Te stereotyp, nemas rad zmeny ktere protejsek (BP) se snazi provadet a ty bohuzel s tim nemuzes nic delat. Zacnes hledat spatnosti, i tam kde nejsou, zacnes to davat vic a vic najevo. Az to proste jednou musi prasknout. A stanou se 2 veci. Budto najdete mezi sebou kompromis, dokazes protejsek v urcitych vecech pochopit a brat ho s nadhledem a nebo skoncis. A co se tyce her, je lepsi je dat na druhou kolej. Ne proto, ze je to nedulezita vec pro Tvuj drahoceny cas, ale proto, ze jen takto ziskas ten dulezity nadhled. Pokud Ti bude hra vrtat hlavou at delas co delas, znici Te. A nejhorsi na tom bude, ze za to budes moct uplne sam. I presto, ze lidi tady jako Borosar, Kvetinka a dalsi Ti to tloukli do hlavy. Protoze tihle lidi jsou lidi, kteri jsou verni a jen tak je nejakej vztah neomrzi. Jsou tp stali lide, kterym muzem dekovat za to, ze tuhle hru drzi nad vodou. Tohle jsou lide co tuhle hru maji opravdu radi. Ty muzes mit sice radikalni, spravne a logicke nazory, ktere mas, ale taky musis uznat, ze tvuj pohled neni ani zdaleka neposkvrneny. To co pises je opravneny nesouhlas, ale je v tom citit i ztrata energie pro tuhle hru. Kterou ale zase, jako valna vetsina lidi, naberes zpatky tim, ze si das od hry na nejakou dobu voraz.
    Byla tu pred rokem doba, kdy sme se v Drakenu nudili, nebyly poradny eventy a celkove tady proste nebylo co delat. Tak si spousta lidi z nudy udelaly dalsi postavy, za chvili je meli vysperkovany tak, ze mohli chodit peklo 3 a u toho si loupat buraky, a nebo proste lidi odesli ze hry z nudy. To byl cas, kdy BP nepridavalo novy veci do hry, ale ocividne vytvarelo plany co se hrou dal. No a je to uz pul roku co tyto zmeny zacli aplikovat. Je to pro hru, pro lidi co ji hrajou, sok, a nedivim se ze jsou lidi proste WAAAW sokovany. Vlastne je to spis AAAHHHH nez WAAAW. Hra se obraci, meni a v aplikovani zmen sme na zacatku. Vyvojari predelali ekonomiku tak, aby vydelali. A myslim, ze na nejake dohady o tom, jestli tahle ekonomika je spatne nebo ne je porad hrozne brzo. Je to vsechno jeste cerstve a myslim, ze vic vedet budem az za rok touto dobou, jestli tato zmena ekonomiky, ktera dava vyvojarum penizky na vyplatu, bude spravna a jestli v nasledujicim roce a i tech dalsich, se projevi nejaka adekvatni zmena. Ano zmeny se pridavaji pomalu, ale tak BP prece neni blizárd. A neberto to prosim vas nekdo jako omluvu pro BP. Takhle to proste je. Proste nebudte strasne moc hrrr. Spousta lidi je hrozne zbrklych a predbihaji. A pak jsou zklamani. Draken se radilkalne meni teprve chvili. Proste mu dejme sanci se projevit.
    Takze Ki, nevypadas jako idiot, zkus si dat par dni klid. A pokud budes chtit aby se hra vice zmenila, bez hlavne primo j jadru, nezustavej jen zde na Ceskoslovenskym foru. Tady nic moc neprovedes. My uzname ze mas v nekterych vecech pravdu, uz par lidi, vcetne tech s kteryma si tu vymenujes nazory, Ti to v mezi radcich i napsali, kdyz ty uznas, ze nas nazor je taky v poradku a logicky a ze ses s nim zastejno. Kazdy tady ma svou a zaroven objektivni pravdu. A hlavne necekej, ze hra bude nekdy podle Tveho gusta. To nebude nidky podle niciho.
    Pojdme hrat, tady ty temny nenafarmime :)
     
    Last edited: Nov 20, 2019
  11. ´LosSantos´

    ´LosSantos´ Forum Greenhorn

    Tak po delsi dobe zdravim vsechny zname tvare :)
    ...
    Tak sem zas po nejake dobe nakoukl na forum a je to tu porad stejny, stalice jedou porad svoje proti stejnym... jen nekterych ubylo (u nekoho diky bohu, u nekoho skoda.. osobni nazor)... jen me trochu udivuje zmena vystupovani nekterych hracu(jako kdyby to snad uz ani nebyli oni, ktere sem tu znal)...
    napr Ki... driv sem si tvoje prispevky precetl, zamyslel se nad nima a pripadne oponoval apod.. vse se zvladlo ve slusne rovine jako mezi dospelejma co pouzivaji mozek... dnes uz tvoje prispevky zacinam preskakovat protoze neni vubec chut to cist, je to furt ve stejnem tonu na stejne brdo a stale se snazis protlacit neco, u ceho nemas sanci, byt mas CASTECNE pravdu (podle meho nazoru) a zpusobem, kvuli kteremu akorat budes mit "hejty misto lajku"... zkus se trochu nad timhle zamyslet a popremejslej prosim jestli opravdu v diskusich nemuze byt problem i na tve strane... precetl sem toho od slouceni for dost na to, abych si udelal obrazek, ale dal to uz cist fakt nechci... uz dost prosim...
    ...
    nad soutezi sem premyslel tez, nicmene po prvnich screenech ktere sem videl sem to vzdal protoze nic lepsiho me uz nenapadalo... takze gratuluji vyhercum :)) a treba nekdy priste. :)
    ...
    P.S. nenechte si zkazit radost z podvodniku... bohuzel jich bylovzdy plno a bohuzel i vsude... ;)
     
    micuna13 likes this.
  12. micuna13

    micuna13 Advanced

    s tím mohu jen souhlasit :)
    dnes nevím co dělat dřív , jestli žebříčky , sbírat suroviny na kameny , eventy kde jsou odměny pro mě pořád ještě atraktivní .... z žebříčků bude jen jedno zlato , ale event se podařilo včera dokončit díky gildě :)
     
    Warodzilla likes this.
  13. jackoneill1976

    jackoneill1976 Forum Veteran

    Já taky musím poděkovat hlavně gilde za to že jsem nezmagoril z toho točení :) sice bych to asi dal i sám ale takhle byla větší zabava(a o to snad jde...) hlavní výhra kianit nic moc ale..klenot ok,kočka padla... 3 klenoty do štítu (teda nevím jak to funguje...v popisu píše +45% ale mám tam tři..nemělo by psát +135%?)

    Sutru mám tolik že nevím co dřív... Dnes to pokládám a uvidím.. Hezky se na to kouká,vše kolem 300...to asi slozim další kralovsky... A jdu dodělat mezisvet kvůli royalu...5m/6m..to dám do neděle..
     
  14. setoneto

    setoneto Forum Pro

    Pravda, tohle tu asi doleha na kazdeho z nas, akorat muj uhel pohledu je... jednou jsem odjel do prace a nechal doma skromnou prdku, co me mela rada, obcas uvarila, vyprala, nevadilo ji ze mi smrdi nohy a chodim doma v teplakach... a pak jsem prijel z prace a doma nasel presitou barbinu, ktera uz nevari, nepere, kazdy mesic chce novy zupan za 800 a vubec ma nejaky podivny naroky, prestoze tam dole se nezmenilo lautr nic a nez ji k ted necemu ukecam musim zase do prace :) chapu, ze ji se to libi a je spokojena
     
    CharlieX70 and Warodzilla like this.
  15. Warodzilla

    Warodzilla Junior Expert



    Vypise Ti to jen 3x po 45% ale ne celkovy soucet. Fungujou ale jako jedna 135% :)
     
  16. Warodzilla

    Warodzilla Junior Expert

    Ono tam dole ani nejde cekat ze by se neco zmenilo. Kdyby jo, mel bys doma misto zeny chlapa :) Draken by tam dole mel taky zustat stejny, jinak to uz nebude Draken ale neco co opravdu nechces....Ale zasmal jsem se, vtipne pojato :)
     
  17. JEKAJE

    JEKAJE Junior Expert

    Nic ve zlým chlapci. Ale tohle je to nejhorší přirovnání, který jsem tu zatím četl. Možná ani ne tak významově. Ale to zpracování. :D @Warodzilla To spojení stereotypu a změn raději ani nebudu komentovat. Pak že s tím nemůže nic dělat? Špatně! Od čeho je feedback panebože? Ty děláš jako, že základ manželství není oboustranná komunikace a řešení problémů. A že vidí špatnosti i tam, kde nejsou? On se tu snažil konstruktivně zkritizovat, co je se hrou špatně a vyjádřit svůj pohled. A tahle hra má problémy. Tvůj pohled na kompromis je celkově nějaký divný, ty nepopisuješ rovnocenný manželství, spíš mi z toho křičí podpantoflák.
     
  18. *Elijah*

    *Elijah* Forum Greenhorn

    Ahoj všem.DSO hraji přibližně 5 let. Fórum jsem sledoval vždy nemyslel jsem, ale že tu někdy budu psát. Když tu psal Hugo hovadiny, tak už moc nechybělo, ale až teď jsem už to nevydržel. Paradoxně ki84 vlastně asi ani neznám oproti např. Borošar nebo Azachielovi, ale má ve spoustě věcí pravdu a všichni proti měnu jedou proč prostě neuznáte, že je tomu tak, ale že prostě lidem co na hře tráví 5 i více hodin denně a hrají od začátku hry to jak je to nastavené nevadí protože to i tak hravě zvládnou. Pak by se tu mohli řešit zajímavější věci. Ze své zkušenosti mužů říct jen jeden fakt který nelze ani těmi nejvěrnějšími hráči DSO vyvrátit hře věnuji poslední 3 roky přibližně stejně času neberu si dovolené ani volna kvůli hry ale všem musí být jasné ze ještě loni jsem dokázal odehrát event jakýkoliv na 2 postavách teď jsem za stejný čas nedokončil ani na jedné postavě ani jedny poraz neporazitelné ani stoky a ani tento event zdaleka nedokončím. Nějakým způsobem jsem dokončil jen výroční event za co jsem rád. Upozorňuji ze jsem ve slušně gildě kde lidi rádi pomůžou a eventy většinou dokončují. Závěrem se omlouvám, ze je to tak dlouhé a chci jen říct že hru budu hrát dál a pořád mě baví i když nezvládám získávat věci které by se s eventů hodně hodily. Jen už prosím omezte ty příspěvky o tom jak je všechno vlastně při starém a respektujte názory i těch co je mají jiné.
     
    micuna13, chozeee and Warodzilla like this.
  19. Warodzilla

    Warodzilla Junior Expert

    @JEKAJE Nikde jsem nenapsal, ze jeho nazory jsou mimo misu. Naopak jsem mu napsal ze v nekterych nazorech ho naprosto chapu a jsou rozumne. A ano, s tou hrou nemuze nic delat, ne tady v tomhle vlakne. Je to tam napsano bile na cernym. Jedine co jsem tim celym myslel bylo to, at si da oddych, jinak ho ta hra znici a bude si za to moct on sam. Nechytej me prosim Te za slovicka a precti si to znova. Nic jsi nepochopil.
     
  20. Gauthor

    Gauthor Count Count

    Ono to skoro vypadá, že nakonec budem lynčovaný za to, že hru hrajem už dlouho a máme celkem slušný postavy. Nás hra baví a postupný zlepšování postavy je základ tohodle typu her. Přece po mně nikdo nemůže chtít, abych smazal postavu, začal znova a "prozřel". A zjistil, jak moc je ta hra špatná. Ale ona špatná není.
    Když začnu s postavou od začátku a vlezu na Varholm, budu muset běhat první mapu, plnit úkoly a všechno bude trvat dlouho. Časem se dostanu na druhou mapu a půjde to mnohem líp. Na konec se v lepším tak, že budu běhat nejvyšším obtížnost a celej event budu mít hotovej za tři kola a za pár minut.
    A je to snad špatnej event. Není. Ale člověk co ho dělá sólo na bolestivý a jen na první mapě mi bude tvrdit, že je těžkej a strašně dlouhej.
    A že se ve hře musí platit? Nemusí. Platí jen ten, kdo platit chce. A že to tak dřív nebylo a pláště jsou zlo? Ale no tak. Vzpomeňte se na slavnýho Sargona a ty čtyři opičárny co se musely dát na ponk aby z toho vznikl vstup na mapu. A jak jedna část nepadala. Koho to otravovalo, tak si tu jednu část kupoval. Teď si ten samej hráč koupí plášť. Což je i férovější. Není tam žádnej faktor náhody.

    A že hra umře? Ano, jednou ano. O tom, že hra umírá se už píše asi šest let. No když ještě tři roky vydrží, bude to super. Když dýl, tak tím líp. Ale brečením v krčmě se nic nezmění. Od toho je třeba kreativní koutek, kde se může člověk vyřádit na tom, aby se do hry dostaly různá vylepšení .
     
    -Touchwood-, micuna13 and Warodzilla like this.